Anabilim Dalı Başkanı : Doç. Dr. Raif KANDEMİR

2006 yılında açılan Fen Bilimleri Enstitüsünün 5 anabilim dalından biri olan Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı her yarıyıl belirlenen kontenjanlara göre genç bilim adamları yetiştirmek amacıyla hizmet vermeye devam etmektedir.

Jeoloji Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisans programına yönelik eğitim verebilecek 1 profesör, 1 doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi görev yapmaktadır. Bölümde idare ve öğrenci işlerine ilaveten, iyi donanımlı Yerbilimleri uygulama ve araştırma laboratuarı bulunmaktadır. Lisansüstü teorik dersler, tam donanımlı multimedya salonlarında veya Lisansüstü eğitimler için hazırlanmış özel sınıflarda yapılmaktadır. Uygulamalı dersler veya Lisansüstü tezi için yapılacak çalışmalar ise bağlı bulunduğu bilim dalı için tahsis edilen araştırma laboratuarlarında gerçekleştirilmektedir. Ayrıca üniversitemizin Erasmus Programı ile, maddi destek sağlanarak, eğitimlerinin bir kısmında yurt dışındaki İtalya, Polonya, Almanya gibi anlaşmalı ülkelerin farklı üniversitelerinde, Farabi Programı ile yurt içindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi gibi anlaşmalı üniversitelerinde devam edebilmektedirler. Öğrencilerimizin kendilerini sosyal ve kültürel açıdan geliştirebilecekleri 1 adet öğrenci kantini, 1 adet yemekhane, ücretsiz kablolu ve kablosuz internet olanakları, 1 adet fitness salonu, 1 adet tenis kortu, 1 adet halı saha, çatı katında 1 adet deniz manzaralı ferah dinlenme-çalışma salonu, 1 adet kapalı spor salonu, 1 adet teknolojik kütüphane mevcut olup, dağcılık, tiyatro ve farklı spor etkinliklerine katılım olanakları da sağlanmaktadır.